Posjeta fabrici vodovodnih i kanalizacionih materijala „Firat“ Istanbul

Kroz potencijalnu saradnju sa kompanijom „Cerovo“ moguć povratak turskog giganta za proizvodnju vodovodnog i kanalizacionog materijala u Evropi i na naše tržište.

Izvršni menadžer kompanije „Cerovo d.o.o“, Emin Duraković, je početkom avgusta posjetio kompaniju „Firat Plastiks“ u Istanbulu koja se bavi proizvodnjom vodovodnog i kanalizacionog materijala.

Kompanija koja trenutno zapošljava preko 2000 ljudi i  izvozi svoje proizvode u više od 50 zemalja u svijetu, je prepoznala potencijal crnogorskog tržišta i kroz potencijalnu saradnju sa kompanijom „Cerovo“ želi povratak na naše tržište na velika vrata.

Prvi susret naših predstavnika sa predstavnicima „Firat Plastic“ kompanije organizovan je na najvećem sajmu iz domena kombinovanih sistema vode i grijanja ISH u Frankfurtu. Poslije inicijalnog sastanka u Frankfurtu uslijedila je posjeta regionalnog menadžera za izvoz, gospodina Emre Esgin-a, našoj kompaniji u Baru, a zatim i poziv da izvršni menadžer kompanije „Cerovo“, Emin Duraković,  posjeti proizvodne pogone i „Firat Plastics“ u Turskoj.

Tokom posjete proizvodnih pogona u  „Firat Plastics“ kompleksu  i razgovora sa domaćinom, zamjenikom direktora za izvoz gdinom Ercanom Ugurluom, pokazano je obostrano interesovanje za povratak giganta, kakav je Firat Plastics,  na crnogorsko tržište kroz  potencijalnu saradnju sa našom kompanijom. Smatramo da bi plasiranje širokog asortimana, jedne od tri najveće kompanije u Evropi, značajno moglo odraziti na podizanje standarda kvaliteta u segmentu vodovodnih i kanalizacionih materijala na cjelokupnom građevinskom tržištu Crne Gore.“ – izjavio je Emin Duraković nakon povratka iz Istambula.

 O FIRAT PLATIC kompaniji

Firat Plastic je kompanija osnovana 1972. godine.  Rast proizvodnje i prometa  bilježe iz godine u godinu, a njihov prošlogodišnji promet premašio je 1 milijadru dolara.  Trenutno ova kompanija raspolaže sa preko 750000m2 proizvodnog pogona i tri proizvodne divizije. U asortimanu ima više od 5000 artkala iz oblasti PVC cijevi i fitinga; drenažnih, korugovanih, polipropilenkih cijevi i fitinga za grijanje i hlađenje; PEX/AL/PEX višeslojne i olučne cijevi, sisteme za odvodnjavanje; PVC profile za prozore i vrata (WIN HOUSE) i brojne druge proizvode koji posjeduju tehničku dokumentaciju, koji podliježe EN, DIN i ISO STANDARDIMA

Ercan Uğurlu zamjenik direktora za izvoz, Emin Duraković i Emre Esgin regionalni menadžer za izvoz tokom posjete “Firat Plastics” kompleksu u Instanbulu.
Ercan Uğurlu zamjenik direktora za izvoz ugostio je izvršnog menadžera kompanije “CEROVO”
Dio proizvodnog asortimana „Firat Plastics“ koji preko 5000 artikala za vodovod i kanalizaciju.
Emin Duraković, izvršni menadžer kompanije „CEROVO“, ispred upravne zgrade turskog proizvodnog giganta „Firat Plastics“.